Zand RecyclingSTC-KNRM Offshore SafetyDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsVarious GifsDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuws

 • Geaderde stekelhoren ontdekt in Oosterschelde

  Op 9 januari 2020 viste een mosselkweker een grote slak van 16 centimeter op van een mosselperceel bij de Zandkreek in de Oosterschelde. De oplettende kweker heeft zijn vangst gemeld bij Jeroen Wijsman, marien ecoloog bij Wageningen Marine Research.

 • Unieke beproeving glazen waterkering

  Donderdag 23 januari waren bij kennisinstituut Deltares bestuurders, medewerkers en relaties van Waterschap Limburg en de aannemerscombinatie Herik/Strukton vof getuige van een unieke beproeving in de Deltagoot.

 • Deltaprogramma presenteert eigen podcast ‘Over water en klimaat’

  In januari 2020 komt het Deltaprogramma met een primeur. Dan vindt publicatie plaats van de nieuwe podcastserie Over Water & Klimaat – de toekomst van onze delta.

 • #hohohoogwater creëert bewustzijn voor waterveiligheid

  Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het rivierwater extreem hoog tegen de dijken stond. Daarom belichten 7 waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma met het initiatief #hohohoogwater de dreiging van toen, de ingrijpende veranderingen die volgden, en de waterveiligheid in de toekomst.

 • Klimaatstreepjescode - Warming stripes

  'Warming stripes', een klimaatstreepjescode, laat zowel de jaar-op-jaar variaties als de opwarming van het klimaat goed zien. De klimaatstreepjescode is nu bijgewerkt tot en met 2019.

 • Ook in ‘overige wateren’ samen aan de slag voor schoon, gezond en levend water

  Donderdag 12 december ondertekende hoogheemraad Marcel Belt namens Delfland de overeenkomst ‘Ecologische doelen voor overige wateren’.

 • Schip dat oliespoor op IJssel veroorzaakte opgespoord

  Rijkswaterstaat heeft het schip dat op 1 december 2019 verantwoordelijk was voor een oliespoor van 8 km op de IJssel achterhaald.

 • Hoge natuurwaarden op voormalig bedrijventerreinen Wantij in Dordrecht

  De natuurlijke zoetwatergetijdenrivier het Wantij, bij Dordrecht, blijkt hoge natuurwaarden te hebben. Dit geldt ook voor de voormalige bedrijventerreinen in de monding.

 • Groningse zeedijk officieel ‘dijk veilig’ en aardbevingsbestendig

  Vanaf donderdag 19 december 2019 is de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl officieel ‘dijk veilig’ en aardbevingsbestendig. Minister Cora van Nieuwenhuizen, de samenwerkingspartners en leerlingen van basisschool Karrepad uit Groningen deden dat met het onthullen van een gedichtenbank op de dijk.

 • Waterschap helpt vis op reis

  Waterschap Brabantse Delta maakt verschillende stuwen en gemalen in West-Brabant vispasseerbaar zodat vissen door kunnen zwemmen naar verschillende wateren. Bijvoorbeeld om zich voort te planten of om voedsel te vinden.

meer nieuws