Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe, zeer grote pompen voor afvalwatertransport

Nieuwe, zeer grote pompen voor afvalwatertransport



Over de hele wereld zijn er steeds grotere afvalwaterprojecten. Voorbeelden daarvan zijn te

vinden in Mexico City en Londen, waar ongekend grote tunnels worden gebouwd. Dat vergt ook

steeds grotere afvalwaterpompen. Om tegemoet te komen aan deze wereldwijde toename van

extra grote afvalwaterprojecten heeft KSB het programma grote droog-opgestelde

afvalwaterpompen aanzienlijk uitgebreid. De pompenproducent vulde de pompserie Sewatec met

maar liefst 15 pompgroottes aan.



De maximale capaciteit van de grootste uitvoering is 33.000 m3/h met een aandrijfvermogen van

meer dan één Megawatt. Bij de pompserie Sewatec gaat het om horizontaal of verticaal op te stellen ééntraps-centrifugaalpompen in back pull-out uitvoering. Afhankelijk van het te verpompen medium kunnen de pompen met verschillende waaiervormen zoals meerkanaal-, vrijstroom- of éénkanaalwaaier worden uitgerust.



De huizen hebben een verwisselbare slijtring en zijn al naar gelang de pompgrootte met of zonder inspectie-opening uitgevoerd. De zuigflenzen zijn altijd axiaal geplaatst. Bij de persflenzen kan worden gekozen uit een radiale en tangentiale opstelling. Permanent vetgesmeerde rollagers nemen de lagerkrachten op. Bij de asafdichting heeft de gebruiker de keuze uit diverse draairichtingafhankelijke mechanische asafdichtingen en verschillende pakkingen.



KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.